80-годишната Виолета Стамболийска в Асеновград е известна като легендата на модерните

...
80-годишната Виолета Стамболийска в Асеновград е известна като легендата на модерните
Коментари Харесай

Тя е вдъхновение за цял Асеновград

80-годишната Виолета Стамболийска в Асеновград е известна като легендата на модерните танци и гимнастиката. Всички я дефинират като строгата, само че обективна треньорка. 

" Състезателят би трябвало да се оправи на подготовка, както ще играе пред съдията. Работят от 1976 година Обичам работата си доста, повече от всичко девойките, които танцуват тук. Сърцето на балетна групировка " Косара " Христина Филипова не ми позволява да спра. Сред младите забравяш всичко. Помежду ни има любов, почитание и доверие. Да обичаш това, което правиш, и да си измежду обичаните хора, които да не ти дават да се чувстваш остарял, е скъпо. Автор съм на доста гимнастически композиции. Писала съм и репертоара за празника на Асеновград ", уточни тя пред NOVA.

" 34 години сме дружно, благодарени на нея съм преподавател по физическо. Бях на 14 когато се запознахме. Тя ме възпламени за спорта и танците, всичко дължа на нея ", споделя Филипова. 

Определя се като благополучен човек и късметлийка. " Работихме в името на България, мечтаехме да създадем първенци, да забележим българския байрак. За нас беше горделивост. На 9 години влязох за пръв път в залата. Влюбих се в спорта и животът ми протече съвсем напълно в същата зала, в която съм и в този момент. През 1976 година сътворих на смешка състав " Детски свят ", спомня си Стамболийска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР